EFENDİ LİG 5. SEZON FİNALİ 23 HAZİRAN’DA!

Efendi Lig’in 5. sezonu 23 Haziran Cumartesi akşamı Beylerbeyi 75. Yıl Stadı’nda gerçekleşecek final günü etkinliği ile birlikte son buluyor. 5 sezondur büyük bir coşku ve tutkuyla Beylerbeyi 75. Yıl Stadı’nda devam eden organizasyonun bu sezonki şampiyonu Büyük Avlu ve Atletico Hybrid arasında oynanacak maç ile belli olacak. 21:00’da başlayacak olan maçı hem yerinde hem de Efendi Lig’in Youtube kanalından canlı olarak takip edebileceksiniz.

 

Final günü sadece Büyük Avlu ile Atletico Hybrid arasında oynanacak maç ile tamamlanmıyor. Saat 18:00’da şampiyonluk kupasına yarı finalde veda eden Keyfekeder FC ve Bordreaux JB arasında oynanacak 3.’lük 4.’lük maçı ile final günü başlarken saat 19:30’da Football Brothers United ve Son Baskı FK Efendi Lig Kupası finalinde karşı karşıya gelecekler. Sport Projects canlı yayın ekibinin tüm maçları Efendi Lig Youtube kanalı üzerinden canlı olarak yayınlayacağı bu gecede maçların anlatımını ise GSTV’nin başarılı muhabiri ve spikeri Alican Baykın yapacak. Alican Baykın’a bu maçlarda sürpriz isimler de yorumcu olarak konuk olacak.

Şimdi dilerseniz final gününde boy gösterecek olan takımları yakından tanıyalım:

Atletico Hybrid:

Resmen tarih yazdılar diyebiliriz onlar için. Efendi Lig’in kurucu takımlarından Ayazma CK’nın devamı olarak görülen, yazar, çizer, müzisyen konseptini biraz değiştirip hibrit bir takım oluşturan Atletico Hybrid geçtiğimiz sezonu da 3. olarak tamamlasa da bu sezon finale kalmak onlar için çok büyük bir başarı oldu. Ayazma döneminde de ilk sezonda 3.’lük 4.’lük maçında Büyük Avlu ile karşı karşıya gelip bu maçı kaybederek sezonu 4. olarak tamamlamışlardı.

Efendi Lig’in 5. sezonunu 13 takımlı ligde 10. sırada tamamlayarak finale kalma başarısı gösteren Hybrid aynı zamanda Efendi Lig’in puan cetvelinin altında yer alan takımlara hala bir şanslarının olduğunu gösterdiğini de tekrar kanıtlamış oldu. Play-Off gruplarında ilk 3 ve son 4 takımın yer aldığı 7’li A Grubu’nda mücadele eden Hybrid grupları aynı puanda tamamladığı finaldeki rakibi Büyük Avlu ile rakibinden daha az kart görmüş olması sebebiyle üzerinde yer alarak 2. sırada tamamladı ve çeyrek finalde B Grubu 3.’sü AC Nevizade ile eşleşti. Müthiş heyecana sahne olan çeyrek final serisinde 2 maç da 1-1 sonuçlandı ve Atletico Hybrid Nevizler karşısında penaltılarda üstünlük sağlayarak yarı finalde Bordreaux JB’nin rakibi oldu. Yarı finalde de ilk maçı 3-1 kaybetseler de ikinci karşılaşmayı 1-0 kazanarak (Efendi Lig’de çeyrek ve yarı final eşleşmelerinde gol avantajı bulunmamaktadır) yine penaltılar sonunda rakibini mağlup etmeyi başararak adını finale yazdırmaya hak kazandılar.

Kadrosunda tanınmış isimleri de barındıran Atletico Hybrid’de Ahmet Çakır, Harun Tekin, Birol Namoğlu, Mustafa Kemal Öztürk, Alpay Erdem, Doğu Yücel, Selim Serezli gibi isimler yer alıyor. Atletico Hybri’in finale kadar uzanan performansında öne çıkan isimler ise kaleci Kerem Giray Dursun, stoper Okan Özkan, orta sahada Mustafa Uysal, Mustafa Kemal Öztürk, Vedat Evren Dursun ve ilerde Barış Çakır olarak göze çarpmaktadır.

Büyük Avlu:

Galatasaray Lisesi ekolünden gelen, teknik direktör Göksel Gündüz önderliğinde bizlere futbolun basit oynandığında da ne kadar güzel göründüğünü gösteren Büyük Avlu Efendi Lig’de 5. sezonunda üst üste 4. kez finale kalarak takımın çizgisi hakkında bizlere rehber olmaktadır. Her ne kadar 4 kez finale kalmış olsalar da Büyük Avlu’nun ilk ve tek şampiyonluğu ise geçtiğimiz sezon Keyfekeder’e karşı aldıkları galibiyetle birlikte gelmiştir.

Efendi Lig’de normal sezonu Football Brothers United ve Sadri Alışık Kültür Merkezi ile aynı puanda tamamlasalar da diğer iki takımdan daha az kart gördükleri için sezon lideri olarak play-off A Grubu’nda yer aldılar. Play-Off A Grubu’nu Atletico Hybrid ile aynı puanda 3. sırada tamamladıktan sonra çeyrek finalde ilk iki sezonun şampiyonu Spartakistanbul’u iki maçta da 3-0’la geçerek yarı finale isimlerini yazdırdılar. Yarı finalde de yine güçlü bir rakip Keyfekeder ile eşleştiler. İlk maç 3-3 berabere tamamlanırken, ikinci karşılaşmada ilk yarısını 1-0 geride kapatmalarına rağmen ikinci yarıda buldukları 3 golle rakiplerini 3-1 mağlup ederek isimlerini finale yazdırmayı başardılar.

Büyük Avlu takımında dikkat çeken oyuncular ise tandemde Erol Tolga Türksal ile Burak Demir, istikrarlı sol bek Emre Alp, orta sahada maestroluğu üstlenen Osman Demirci ve Kadir Uysal, takımın gol ve asist yükünü çeken Özgür Kızılelma ve oynadığı her mevkide fark yaratan Deniz Satılmış olarak gösterilebilir.

Büyük Avlu ile Atletico Hybrid arasında bu sezon oynanan 3 karşılaşmanın 2’si beraberlikle sonuçlanırken normal sezonun ikinci devresinde oynanan karşılaşma Büyük Avlu’nun 3-0’lık üstünlüğü ile tamamlanmıştı.

Football Brothers United:

Efendi Lig’e 3. sezonda dahil olan Boğaziçi Üniversitesi mezunlarının oluşturduğu FBU 39 yaş ortalaması ile Efendi Lig’in en olgun takımı olarak göze çarpıyor. Yıllarca amatör olarak yeşil sahalarda okullarını temsil eden bu takım aynı zamanda yaz döneminde Prag’da düzenlenen Prague’s Barrel turnuvasının da gediklisi.

Normal sezonda fırtınalar estiren FBU takımı bu performansını play-offlarda gösteremiyor maalesef. Katıldıkları ilk sezonda çeyrek finalde Bordreaux JB takımına penaltılarda kaybeden FBU bundan sonraki iki sezonda da play-off gruplarından çıkamayarak yoluna Efendi Lig Kupası’nda devam etti. Geçtiğimiz sezonda da lig kupasında çeyrek finalde AC Nevizade’ye elenerek yine final görememişlerdi. Bu sezon ise favori olarak gösterildikleri Efendi Lig’de play-off gruplarından çıkamayarak yollarına yine lig kupasında devam eden FBU sırasıyla AKUT ve FutbolSA takımlarını ekarte ederek bu sefer lig kupasında finale kalmayı başardı.

Finaldeki rakipleri Son Baskı FK karşısında favori görülen FBU kadrosunda dikkat çeken isimler ise sezonu 40 gol gibi ulaşılması güç bir skor gücüne ulaşarak gol kralı olan Göksel Aksu ve kanatlarda ona destek olan Serbay Kırbacı ve Emrah Sina olarak görülüyor. Son dönemlerde artan performansı ile dikkatleri üzerine çeken Hilmi Şentürk, kilit pasları ile oyunu yönlendiren Bertan Gürkan ve tecrübeli kalecileri Oytun Tan yine FBU takımının dikkat çeken isimleri arasında. Yurt dışına giden Ümit Erol onlar için Uzun süren sakatlığının ardından azimli çalışması sonucu sahalara lig kupasında geri dönen Emre Uğurlu ise final gününü kaçıracak olan isimler arasında yer alıyor.   

Son Baskı FK:

Son Baskı Futbol Kalemleri de Football Brothers United gibi ligimize 3. sezonda dahil olan takımlardan birisi. Four Four Two dergisi ve Hayatım Futbol ekibinin ağırlıkla oluşturduğu Son Baskı FK Efendi Lig’de yer aldığı ilk sezonu alışma sezonu olarak geride bırakmış, ikinci sezonunda çeyrek finale çıkma başarısı göstermiştir. Yine ikinci sezonunu takımlar arasında en az kart gören takım ünvanıyla fair play şampiyonu olarak tamamlamışlardır. Bu sezon da fair play şampiyonluğu için en kuvvetli adaylar arasında yer almaktadırlar.

Normal sezon performansları her geçen sezon yükselen, az gol yemesi ile dikkatleri çeken futbol kalemleri bu sezon ligi 5. Sırada tamamlasalar da play-off maçlarında istediği ritmi yakalayamayıp yollarına Efendi Lig kupasında devam ettiler. En az kart gören takım ünvanı ile lig kupasında doğrudan yarı finale kalan Son Baskı FK yarı finalde lige misafir takım kontenjanından katılan ünlü yönetmen Zeki Demirkubuz önderliğindeki El Destino takımı ile eşleşti. İlk maçta 1-1 berabere kalan 2 ekipten gülen taraf ikinci maçı 4-1 kazanan Son Baskı FK oldu ve Efendi Lig kupasında finale kalma hakkını elde etti.on Baskı takımında dikkat çeken isimler arasında sürpriz golcü Soykan Başöyük, sezonun flaş transferi Yaşar Şaşıoğlu, orta sahada takımı çekip çeviren Saruhan Aksu ve serbest vuruşlarda rakiplerine korku salan, takımının beyefendi duruşundaki en önemli isimlerden biri olan kaptan Baran Yeşilyurt öne çıkmaktadır.

Keyfekeder FC:


Efendi Lig’in kurucu takımları Ayazma CK, AC Nevizade ve Neurosport’tan sonra organizasyona dahil olan ilk takım olan Keyfekeder sezon başlamadan önce düzenlenen hazırlık turnuvasını kazanarak rakiplerine korku salan bir takım olacağının sinyallerini vermişti bile. Temelleri Amerika’da atılan ve Cenap Bıyıklı önderliğinde Efendi Lig’de sevilen takımlardan biri haline gelen Keyfekeder pek de hafife alınacak takımlardan değil. 5 sezonda 2 kez final oynayan ve 1 de şampiyonluğu bulunan portakallar bu sezon da finalin kıyısından döndü. Çeyrek finalde sezonun büyük çıkış gösteren takımı Sadri Alışık Kültür Merkezi’ni 1-1 ve 1-0’lık skorlarla eleyen Keyfekeder, yarı finalde daha önce 2 kez finalde karşılaştıkları Büyük Avlu ile eşleşti, bu maçlarda aldığı 3-3 ve 1-3’lük skorlarla şampiyonluğa yarı finalde veda ederek final gününde 3.’lük 4.’lük maçı için sahaya çıkmaya hak kazandı.

Keyfekeder denince akla ilk gelen isim Sercan Duman oluyor haliyle. Altın 11’in gediklisi, gol kralı adayı Sercan’a eşlik eden bir çok başarılı isim de takımda yer alıyor. Birkan Bozkurt bu maçlarda Sercan Duman’ın partneri olurken orta sahada Kemal Sert, Günsel Güngör, savunmada Serdal Gazcılar, Türker Seçilir ve Deniz İnce yine takımın dikkat çeken isimleri arasında gösteriliyor. Mesut Süre ile Rabarba’dan tanıdığımız Kemal Ayça ise Keyfekeder’in vazgeçilmezleri arasına bu sezon ismini yazdırmış durumda.

Bordreaux JB:

JB isminin viskiden değil güzel oyun anlamına gelen Joga Bonito’dan geldiğini açıklayarak başlayalım isterseniz. Yine Efendi Lig’in ilk sezonundan beri yer alan Bordreaux JB isminden de anlaşılacağı üzere Beyaz Yakalıları temsil etmektedir. Çoğunluğu bankacı ve sigortacı olan Bordreaux (Bordro) takımı Efendi Lig’de yer aldığı süre boyunca hem zirveye hem de centilmenliğe oynayan takımlar arasında başı çekiyorlar.

İlk sezonlarında Keyfekeder ile lig kupası finalinde karşılaşmış ve sezonu kupa ile kapatmışlardır. Sonraki sezonlarda üstüste 2 kez yarı final başarısına ulaşmış, 4. sezonda ise lig kupasına çeyrek finalde veda etmiştir.

Bu sezon da ligi 6. sırada tamamlayan Beyaz Yakalılar play-off B Grubu’nu namağlup lider olarak tamamlamış, çeyrek finalde eşleştiği The Wall’u eledikten sonra yarı finalde penaltılarda Atletico Hybrid’e elenerek şampiyonluk kupasına veda etmiştir.

Beyaz Yakalılar’ın bu sezonki performansında en önemli isim Erdi Ünal olarak gösterilebilir. Erdi’nin performansına ek olarak Kemal İşeyarar bu sezon takım arkadaşlarını sürükleyen isim olarak öne çıkmaktadır. Kaleci Kansu İşleyen ise bir çok pozisyonda rakiplerine geçit vermeyerek takımına güven aşılamıştır. Bordreaux JB’nin bu sezonki en büyük kaybı kaptanlardan Fatih Kılıçoğlu’nun sakatlanarak sezonun kalan maçlarında yer alamaması olarak gösterilebilir.

 Yukarıda bahsettiğimiz 6 güzel takım, 13 takımlı Efendi Lig’in 5. sezonunun final günü etkinliğinde sahaya çıkacaklar. Henüz dünya kupası maçlarında grup maçları devam ederken heyecanı bir seviye üstte yaşamak isteyen herkesi Sport Projects tarafından canlı yayınlanacak Efendi Lig finalini yerinde veya Youtube kanalından izlemeye davet ediyoruz. Final maçının ardından açıklanacak sezonun altın 11’i, en centilmen oyuncusu, fair play şampiyonu ödüllerinin yanı sıra sürpriz ödüllerimiz de olacak. Saat 18:00 itibariyle Beylerbeyi 75. Yıl Stadı’nda başlayacak olan futbol şölenine herkes davetlidir.